A projekt célcsoportja

Közvetlen célcsoport: Önkéntesek

Az Egyesület kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű célcsoportokra. Közülük is azokra, akik legalább 6 hónapja nem voltak fizetett alkalmazásban, vagy alacsony iskolai végzettségűek. Fontos cél, hogy a fogyatékkal élő munkavállalók – akiknek jelentős többsége hátrányos helyzetű munkavállaló – ne csak, mint igénybevevők legyenek a programban, hanem mint önkéntesek is. Ennek megvalósítása lehetőséget nyújt a társadalom érzékenyítésére. Ezáltal bemutatható, hogy a fogyatékkal élők képesek értéket teremteni.
Ezen túl önkéntes lehet minden olyan felnőtt korú állampolgár, aki nyitott az önkéntes munkavégzésre. Békés megyében, így Mezőberényben is magas a munkanélküliek aránya, ezért sokan hátrányos helyzetben élnek. A célcsoport kiválasztásánál fokozott figyelmet kap az Önkéntes tevékenység megismertetése. Ezzel olyan ismeretekre tesznek szert, amivel a későbbiek során bevont személyek társadalmi re-integrációjuk megvalósulhat. Az elvégzett munkatapasztalatok alapján a célcsoporttag kapcsolati tőkét tud felhalmozni, és lehetőséget kap a munkavilágába visszatalálni.

Közvetett célcsoport: Fogadó szervezetek ellátásában élők

Települési önkormányzat és intézményei:

• Idősek otthona: idősek, mint igénybevevők;
  • Gyermekvédelmi is családsegítő szolgálat: hátrányos helyzetű személyek

Egyházi fenntartású intézmények:

• Református Egyház részéről idősek otthona: idősek, mint igénybevevők;
  • Evangélikus Egyház részéről óvoda: kisgyermekek és kisgyermekes anyák

Non-profit szervezetek:

• Mécses Egyesület részéről Fogyatékosok és Pszichiátriai betegek nappali otthona, Fogyatékkal élők lakóotthona, Támogató szolgálat: fogyatékossággal élők, pszichiátriai betegek;
  • Fogjunk Össze Alapítvány részéről Fogyatékosok Nappali intézménye: fogyatékkal élők;
  • Mezőberényi Vörös Kereszt Alapszervezet: segélyezésre szorultak, hátrányos helyzetűek